Prva banka u plusu 3,7 miliona eura

Bez autora
Jun 03 2010

Revizorska kuća Diloit uradila je reviziju izvještaja o poslovalju Prve banke za 2008. i 2009. godinu, prema kojima je ova balka prošlu godinu završila sa 3,7 miliona eura profita. Banka je iskazala profit od 6,1 milion eura, ali je revizor smatrao da nije smjela primijeniti odluku Centralne banke Crne Gore CBCG o smanjenju rezervacije iz prošle godine, tako da je iskazani profit smanjio na nivo 3,7 miliona eura. Stav revizora se temelji na odluci CBCG da odluku o smanjenju rezervacija mogu primijeniti banke čiji je koeficijent likvidnosti i solventnosti bio iznad 10 odsto. Revizori Diloita su utvrdili da je likvidnost banke bila 10, a solventnost 9,09 tokom prošle godine.

Prva banka u plusu 3,7 miliona euraRevizorska kuća Diloit uradila je reviziju izvještaja o poslovalju Prve banke za 2008. i 2009. godinu, prema kojima je ova balka prošlu godinu završila sa 3,7 miliona eura profita.

Banka je iskazala profit od 6,1 milion eura, ali je revizor smatrao da nije smjela primijeniti odluku Centralne banke Crne Gore CBCG o smanjenju rezervacije iz prošle godine, tako da je iskazani profit smanjio na nivo 3,7 miliona eura. Stav revizora se temelji na odluci CBCG da odluku o smanjenju rezervacija mogu primijeniti banke čiji je koeficijent likvidnosti i solventnosti bio iznad 10 odsto. Revizori Diloita su utvrdili da je likvidnost banke bila 10, a solventnost 9,09 tokom prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik